20 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

images/stories/mil/policedog_iwasaround_by_nc_sa.jpgIkke lenge etter Aftenpostens avsløringer av at falske basestasjoner var plassert på strategiske steder i Oslo for å avlytte mobiltelefoner, prøver regjeringen så godt den kan å overgå dette. Den har nå lansert et lovforslag som vil gi politiet tillatelse til å overvåke folks telefoner i et bestemt område hvis det er mistanke om at det skal foregå «ulovlige demonstrasjoner» eller opptøyer. Mantraet om «forhindring av terror» blir selvsagt også gjentatt. Hvis forslaget går igjennom vil det bli opp til PST og politisjefen å avgjøre om overvåkingen skal settes i verk. Man skal slippe å gå via domstolene for å få den nødvendige tillatelsen.

Statsminister Erna Solberg tar frem sin verste arroganse når hun får spørsmål om ikke dette vil være  et stort inngrep i folks privatliv. Hun svarer: – Kriminalitet er et stort inngrep mot folk! Terrorhandlinger er et stort inngrep mot folk!

Datatilsynet raser og sier dette vil gi politiet generalfullmakt til å overvåke folk. Vi håper de får gjennomslag for protesten, slik at dette overgrepet blir stoppet. Det vil bare skje dersom det finnes en våken opinion som ikke lar seg lamme av fryktretorikken.

Lovforslaget er skreddersydd for overvåking av venstresiden, siden det er de som stort sett arrangerer demonstrasjoner. Borgerskapet har funnet tiden moden for å føre oss enda noen skritt nærmere politistaten, og det er opp til kommunister, andre progressive og alle motstandere av overvåking å kjempe mot lovforslaget med nebb og klør.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre