20 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

nazisoppelDet nystartede nazipartiet «Nasjonaldemokratene», bestående av blant annet tidligere Vigrid-medlemmer, planlegger en fest for norske og nordiske nazister i mai. Vi har grunn til å tro at festen vil bli arrangert i Oslo-området, uka før 17. mai.

Nazister prøver å styrke sine posisjoner

- Vi har grunn til å tro at festen vil bli arrangert i Oslo-området uka før 17. mai, det sier leder for SOS Rasismes antinaziutvalg Ola Melbye Pettersen. Utvalget følger det norske nazimiljøet tett, og er bekymret for forsøket på å starte en nytt nazistisk parti.
- De står for klassisk nazistisk propaganda, de benekter Holocaust og ønsker å deportere jøder og andre «ikkenorske». Hvis «Nasjonaldemokratene» nå skulle lykkes i å gjennomføre et større arrangement på Østlandet vil det bety en betydelig styrking for nazimiljøet. Det er derfor viktig å gjøre alt for å stoppe denne festen før den finner sted, sier Pettersen

Vil hindre utleie

Tidligere har nazister lykkes i å leie lokaler under dekke av andre motiver, for eksempel et 30-års lag. SOS Rasisme går derfor nå ut til alle som driver utleie av festlokaler, og oppfordrer de til å gå gjennom sine ordrebøker for mai måned for å se om det finnes mistenkelige bestillinger.

Noen av «Nasjonaldemokratenes» ledere står fram offentlig. Om noen av disse vil stå som leietakere er uvisst, men SOS Rasisme ber utleiere merke seg følgende navn: Kent Furuseth, Eivind Myrhaug Kalvatn, Sindre Frislid (alle bosatt i Oslo)

Kontakt SOS Rasisme

Alle utleiere og andre engasjerte bes kontakte SOS Rasisme ang. spørsmål eller opplysninger som kan være interessante, bruk telefon 23 35 32 00 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vi oppfordrer også utleiere om å kontakte politiet hvis det oppdages at nazister forsøker å misbruke deres lokaler til sin kriminelle virksomhet.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre