19 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Leder fra Revolusjon nr 27

Vi har sagt og skrevet det før, og vi gjentar det gjerne: En utholdende irakisk motstand som påfører angriperne maksimale tap og omkostninger, er det avgjørende leddet. Vår solidaritet må være med denne motstandskampen, likegyldig om det er kommunister, rester av Baath-partiet, demokrater eller islamister som kjemper mot de imperialistiske okkupantene og for Iraks suverenitet. Det er overfor denne aktive motstanden alle progressive må vise sin solidaritet, det er dette som er det avgjørende leddet, ikke appeller til regjeringers «humanisme» eller til et FN i imperialismens tjeneste.
Det betyr blant annet at antiimperialister ikke har noen grunn til å beklage at okkupasjonssoldater blir drept i sabotasjeaksjoner fra motstandsbevegelsen i Irak eller i Afghanistan. 80 amerikanske soldater er når dette skrives drept i kamp eller attentater etter at Bush den 1. mai erklærte krigen for «vunnet».
Tap av amerikanske, britiske eller norske soldatliv i Afghanistan eller Irak er en uunngåelig konsekvens av at de er okkupanter i et hærtatt land. Det er disse soldatenes regjeringer som er ansvarlige for å sende dem ut i forbryterærend. Det er de samme regjeringene som er ansvarlige for at soldatene risikerer å bli drept.
Skal da irakerne eller afghanerne fordømmes fordi de tar amerikanske eller norske soldatliv? Dette er faktisk det irakiske folkets rett og deres moralske plikt, hvis de vil ha sin nasjonale verdighet i behold. Aktiv motstand mot okkupasjon er rettferdig. Vår plikt er å støtte denne motstanden, vi ønsker nederlag for de amerikanske og norske styrkene som fører en urettferdig og ulovlig krig og okkupasjon av fremmed territorium.
Okkupantstyrkene skal og må ut av Irak. Det irakiske folket har retten på sin side. Det er et beklagelig faktum at norske soldater spiller same skitne rolle som amerikanere og briter. Det er like beklagelig at de er legitime angrepsmål for den irakiske motstandsbevegelsen. Det er en tragedie og en skam at norske frivillige er  blitt lurt til å delta i denne skitne krigen. De norske soldatene må ut NÅ!
Redaksjonen avsluttet 29. september 2003
Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre