1 mars 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller bruk betalingskort

Det X. plenumsmøte til Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner hyller minnet om Yassir Arafat, som gjennom en årrekke ledet det palestinske folkets kamp. Hans død har gitt opphav til mye spekulasjon om Palestinas nærmeste framtid. Men dette heroiske folket, herda i motstand mot den nazi-sionistiske staten Israel, fortsetter kampen for å vinne sin frihet, for sin rett til å ha sin egen stat, for å få tilbake territoriene som har vært okkupert av Israel siden 1967, og for at alle som blei drevet i eksil skal få vende tilbake.

Det palestinske folkets standhaftige kamp får støtte og solidaritet fra våre partier og organisasjoner så vel som fra verdens folk. I motsetning til dette står feigheten og tåpeligheten hos de såkalte demokratiske landa, som under engstelige protester godtar den israelske statens ville og brutale undertrykkelse, støtta og opprettholdt av USA-imperialismen. Sammen med sin sionistiske leiesvenn krenker USA-imperialismen FNs resolusjoner, som den ignorerer, og karakteriserer kynisk de palestinske kjemperne som terrorister, samtidig som de sjøl praktiserer selektive snikmord, tortur godkjent av loven, bombing av befolkninga, planlagt ødeleggelse av bosettinger og flyktningeleirer, rasering av jordbruksanlegg, olivenlunder osv.

Men ingenting kan stanse det palestinske folkets rettferdige kamp, som går   framover i motvind og bølgebevegelser, og som vil ende med seier.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre