20 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

palestinaflagg

Det tapre palestinske folket har kjempet mot de sionistiske aggressorene i over 70 år. Til tross for enorme ofre og titusenvis av martyrer fortsetter de sin kamp for nasjonal uavhengighet, en kamp som går gjennom flo og ebbe.

Denne kampen er ikke rettet mot en bestemt regjering hos den sionistiske okkupanten, men mot okkupasjonen selv. Sionistregimet betyr okkupasjon, og at millioner av palestinere er blitt fordrevet fra sitt land og erstattet med millioner av jødiske innvandrere og settlere hentet fra andre land. Sionistene har påtvunget millioner av palestinere et apartheidregime og okkupert landet deres med makt. Israelsk sionisme er synonymt med rasisme, krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten, mord og fengsling av palestinske barn. Det er å skape desperasjon og angst å ta livet og landet fra palestinere og stjele deres barns fremtid. Sionisme betyr også militær aggresjon mot Egypt, Jordan, Syria og Libanon. De israelske sionistene har etablert militærbaser på Aserbajdsjans territorium. De har okkupert Golan-høydene og bygd opp et arsenal av flere hundre atomstridshoder.

Verdens kommunistiske krefters kamp mot sionismen betyr at man avviser det illegitime regimet til den israelske staten og krever slutt på okkupasjonen og apartheidpolitikken. Det angår alle verdens demokrater som elsker rettferdighet og frihet, inkludert antisionistiske jøder som selv blir forfulgt av den israelske staten fordi de støtter det palestinske folkets legitime kamp. Landet Palestina er felles land for de innfødte folkene uansett religion, enten de er jøder, kristne, muslimer eller andre. Det er umulig å slåss mot antisemittismen uten også å slåss mot sionismen, som i dag er den viktigste kilden til organisert antisemittisme i verden, som prøver å forfalske og forvrenge historien for å ta oppmerksomheten bort fra det systematiske folkemordet på palestinerne.

Til og med FN-charteret tillater alle former for kamp, inkludert væpnet kamp, som et middel for de koloniserte folkene. Det palestinske folkets kamp for å frigjøre hjemlandet sitt er legitimt, og fred med aggressorene er og blir utenkelig. Bare det tapre palestinske folket – ikke imperialistene, sionistene eller de reaksjonære arabiske lederne – har rett til å bestemme deres skjebne.

Vi fordømmer på det sterkeste den undertrykkelsen og folkemordet som begås mot det palestinske folket og støtter fullt ut deres heroiske motstand mot sionistene og deres imperialistiske herrer.

Vi støtter også kampen som føres på forskjellige fronter mot den felles fienden og for å kaste ut aggressorene. Dette er ikke bare en formell støtte, men en bekreftelse av palestinernes udiskutable rett til å gjøre slutt på det sionistiske herredømmet i regionen, og en anerkjennelse av palestinernes rett til nasjonal frigjøring. Palestinske jøder, så vel som palestinske muslimer og kristne, har rett til å bygge og forsvare den demokratiske og sekulære staten Palestina, slik at fred og velstand kan vinne frem i regionen og spenningen som har oppstått som følge av mer enn et halvt århundre med ulovlig okkupasjon og ulovlig israelsk hegemoni kan ta slutt.

Lenge leve solidariteten med det palestinske folkets kamp!
Ned med den sionistiske okkupasjonen av arabisk land!

Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner
Februar 2021.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre