22 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Delstaten Massachusetts, USA, vedtar en ny lov som gir myndighetene vide fullmakter til å ilegge bøter og fengsel mot folk som ikke vaksinerer seg.
Sprøyte til alle? Foto: freeimages.co.uk
Sprøyte til alle? freeimagesuksmall

Mens norske helsemyndigheter fortsetter å gi motstridende informasjon om omfanget av spredningen av influensa A (H1N1), populært kalt svineinfluensa, har Folkehelseinstituttet nyss bestemt seg for å oppfordre alle til å ta vaksine mot viruset. Tidligere var det bare de såkalte risikogruppene som angivelig trengte vaksinen.

Det er rimelig å anta at helsemyndighetene frykter for å bli stående igjen med et gigantlager på ni millioner kostbare vaksinedoser, i tillegg til 1,4 millioner ubrukte fugleinfluensasprøyter fra da alarmen gikk for tre år siden. Det kan bli en pinlig affære for det offisielle Norge hvis «pandemien» glir over uten flere dødsfall enn en hvilken som helst sesonginfluensa fører med seg. Så langt er 10 meldt døde når vi skriver slutten av oktober, noe som er en smule mindre enn de kanskje 13 000 dødsfallene som ble varslet i tidligere skrekkscenarioer. Hvert år dør rundt tusen nordmenn av ordinær sesonginfluensa.

Nå hevdes det at 100 000 skal være smittet av H1N1-viruset, samtidig som helsemyndighetene medgir at tallet kan være «dobbelt så høyt eller bare halvparten». Fra beroligende meldinger om at det kan være lurt for risikogrupper å være på den sikre siden, er beskjeden nå at alle bør vaksinere seg.

Hva som skjer hvis folket fortsatt ikke lystrer, gjenstår å se. Meningsmålinger har vist at nordmenns tillit til helsemyndighetene har nådd et historisk lavmål. Seks av ti sier nei til å ta vaksinen, enten fordi de anser den for unødvendig eller på grunn av uante bivirkninger. Det kan være grunn til å vende blikket mot Massachusetts, USA. Delstaten er i ferd med å vedta en ny lov der de som nekter å vaksinere seg, kan idømmes bøter på inntil tusen dollar (knapt 6000 kroner) eller 30 dagers fengsel. Ved å erklære helsemessig nødberedskap tilrettelegges infrastrukturen for en generell unntakstilstand.

Se også: «Compulsory Vaccination in America?»

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre