16 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

En dansk gratisavis samt flere storaviser som Politiken, har lagd sommerens agurkoppslag rettet særlig mot de danske ungkommunistene i DKU. Påstanden er at kommunistene og andre unge som har forsvart Ungdomshuset mot rivning, egentlig «planlegger terror».

Disse ville anklagene er naturligvis oppspinn. De er klekket ut av en journalist som har spurt DKUs leder om hennes syn på revolusjonær vold i alminnelighet, i en revolusjonær situasjon – og deretter kryssklippet svaret for å få det til å virke som om miljøet som forsvarte ungdomshuset i København oppfordrer til en slags væpnet oppstand her og nå(!).

Som DKU skriver i uttalelsen vi gjengir nedenfor: «DKU er ikke en voldsforherligende ungdomsorganisasjon, og vi er heller ikke blåøyde idealister som kommer forsvarsløse til revolusjonen. Men en revolusjon forutsetter en revolusjonær situasjon, og det er ikke situasjonen i dag.»

Militant kamp er ikke terrorisme

DKU har følgende kommentar til dagens borgerlige mediehetz, og de fordrejninger og løgne som Thomas Ambrosius fremfører i dagens metroXpress.

Når danske fly bomber Afghanistan, er afghanerne i deres fulde ret til at skyde dem ned.

Bare fordi en forbrydelse er vedtaget i Folketinget er den ikke acceptabel.

Når politi og militær bruges mod civilbefolkningen - i Irak, Kina, Frankrig og Danmark, så er befolkningen i sin gode ret til at slå tilbage - for det er en menneskeret at forsvare sig selv mod overgreb.

Vi er ikke terrorister fordi vi stiller spørgsmålstegn ved statens voldsmonopol. Og vi er ikke terrorister fordi vi udfordrer statens voldsmonopol. DKU planlægger hverken angreb på civile, kidnapninger eller voldelige overfald på enkeltpersoner. By-guerillaer som Baader-Meinhof styrkede ikke kampen for socialismen. Vi kan ikke støtte individuel terrorisme som politisk kampmiddel. Vi er imod et undertrykkende system - vi er ikke personligt imod de undertrykkende mennesker. Uanset [statsminister] Anders Fogh's personlige ansvar for besættelsen af Irak og hans medskyldighed i folkemord på irakerne, så er han ikke årsagen til disse forbrydelser.

Årsagen er det kapitalistiske system, og dette system forsvarer med vold sin ret til at myrde, udsulte og forarme verdens befolkning - og det er der ingen der stiller spørgsmålstegn ved.

Vi er kommunister fordi vi ønsker at skabe et samfund med fred, lighed og uden  fattigdom - og i kampen for det samfund vil vi omfordele verdens ressourcer. Denne opfattelse, som alle kan læse åbent om i "Det kommunistiske manifest", er et angreb på den kapitalistiske stat og på de magtfulde 10 % af verdens befolkning, der besidder 90 % af verdens rigdomme.

Al historie viser at et angreb på fordelingen af verdens ressourcer besvares med indsættelse af militærmagt og borgerkrig.

DKU er ikke en voldsforherligende ungdomsorganisation, og vi er heller ikke blåøjede idealister der kommer ubevæbnede til revolutionen. Men en revolution forudsætter en revolutionær situation, og det er ikke situationen i dag.

Pressemelding fra Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund 13. juni 2007

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre